Hvor Mange Går Til Gymnastik I Danmark?

Billede: Pixabay
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

Gymnastik er efterhånden blevet en meget populær idrætsform i Danmark. Flere og flere danskere i alle aldre har fået øjnene op for de mange fordele ved at dyrke gymnastik, og det ses tydeligt på mængden af medlemmer såvel som gymnastikforeninger.

Hvor mange går til gymnastik i Danmark? Danmarks Gymnastik Forbund pr. 2018 et medlemstal på 200.490 personer. Disse medlemmer er fordelt på 447 gymnastikforeninger. Hertil kommer alle dem, der ikke er medlem af Danmarks Gymnastikforbund, men stadig dyrker gymnastik i et fitnesscenter, derhjemme eller et helt tredje sted.

Der er altså rigtig mange, der dyrker gymnastik i Danmark. Der er især stor fremgang blandt vores seniorerne. Gymnastik er d en fremragende motionsform for ældre, der både holder gang i leddene, musklerne og lungekapaciteten. Overordnet set er det både en sund og skånsom motionsform, der sagtens kan være meget velegnet for seniorerne.

Herudover er det også især kvinder, der i højere og højere grad dyrker gymnastik. Især de ældre kvinder er blevet enormt glade for at dyrke gymnastik. Dette kommer som et resultat af en særlig indsats for at få flere kvinder til at gymnastik.

Gymnastik er også blevet populært blandt de helt små, der både for sjov og masser af motorisk læring ved hjælp af baby- og børnegymnastik.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Hvis du har set sports akrobatik før, så har du sikkert været meget imponeret ov…
Læs mere
Når vi snakker om gamle sportsgrene, så er gymnastik bestemt en af de sportsgren…
Læs mere
Gymnnastikkens historie går længere tilbage, end de fleste går og regner med. Fa…
Læs mere
#1 Gymnastik er en af de ældste sportsgrene, der findes. Faktisk stammer det hel…
Læs mere
Springerknæ er navnet på en betændelse eller irritation omkring eller under knæs…
Læs mere