Hvad Er Sports Akrobatik?

Billede: Pixabay
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

Hvis du har set sports akrobatik før, så har du sikkert været meget imponeret over de evner, som udøverne besidder. Sports akrobatik som sport blev grunlagt tilbage i 1930’erne i det gamle Sovjetunionen, og det første verdensmesterskab blev afholdt tilbage i 1974. I dag er det også en fast del af de olympiske lege.

Hvad er sports akrobatik? Sports Akrobatik, der også blot kaldes for acro, er en meget krævende og imponerende sportsgren, hvor gymnaster, enten i par eller grupper, smarbejder om at udføre forskellige akrobatiske øvelser og bevægelser. Ofte bliver det gjort i en form for dans, der udføres til musik.

Sports akrobatik udføres altså ikke alene, men derimod i par eller i andre former for grupper. Herunder kan du se de forskellige konstellationer, som man kan udføre sports akrobatik i:

  • Kvinder par, altså to kvinder
  • Mande par, altså to mænd
  • Mixed par, der består af en mand og en kvinde
  • Kvinde gruppe, der består af tre kvinder
  • Mandegruppe, der består af fire mænd.

Ud af disse konstellationer, så er par den klart mest normale og udbredte form i Danmark. Det kræver rigtig meget at være dygtig til sports akrobatik. Man skal både være meget stærk, smidig, have god balance og ikke mindst rytmisk og dygtig til at samarbejde.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Gymnastik er efterhånden blevet en meget populær idrætsform i Danmark. Flere og …
Læs mere
Når vi snakker om gamle sportsgrene, så er gymnastik bestemt en af de sportsgren…
Læs mere
Gymnnastikkens historie går længere tilbage, end de fleste går og regner med. Fa…
Læs mere
#1 Gymnastik er en af de ældste sportsgrene, der findes. Faktisk stammer det hel…
Læs mere
Springerknæ er navnet på en betændelse eller irritation omkring eller under knæs…
Læs mere