15 Facts Om Gymnastik

Billede: Canva
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

#1 Gymnastik er en af de ældste sportsgrene, der findes. Faktisk stammer det helt tilbage fra slutningen af 1700-tallet.

#2 Det er sjældent, at en sportsgren har en grundlægger, men det har gymnastik faktisk. Friedrich Ludwig er krediteret som grundlæggeren af gymnastik. Han er i øvrigt fra Tyskland.

#3 Gymnastik stammer fra Tyskland/Grækenland. Der kan man desværre ikke blive helt enige, men det stammer ihvertfald fra en eller begge af landene.

#4 Der findes over 3 millioner gymnaster i USA.

#5 Gymnastik for mænd har 6 events under de olympiske lege. Kvinder har derimod blot fire af slagsen. Hvor blev ligestillingen af?

#6 Diciplinen inden for gymnastik, trampolinspring, blev først en del af de olympiske lege tilbage i år 2000.

#7 The Federation of International Gymnastics, også kaldet FIG, er faktisk den ældste sports-organisation i verden.

#8 Den første version af de olympiske lege blev afholdt tilbage i 1896, hvor gymnastik var en af de ting, man dystede i.

#9 Da gymnastik først begynde at blive dyrket, så var der ikke den store dresscode. Faktisk dyrkede man gymnastik helt nøgen. Måske man kunne få flere tilskuere, hvis dette stadig var tilfældet?

#10 Den mest vindende nation inden for gymnastik, ihvertfald inden for de olympiske lege, er Sovietunionen.

#11 De olympiske lege anno 2004 havde to kvindelige deltagere, der var tvillinger. De vandt henholdsvis guld- og sølvmedaljer inden for gymnastik. Der kan man da tale om stolte forældre.

#12 Béla Károlyi, der var træner for den berømte gymnast Nadia Com?neci, søgte asyl i USA under deres tur. Asylen blev givet, og han begyndte derefte at træne amerikanske gymnaster.

#13 i 1904 var der hele 111 amerikanske gymnaster, der deltog i de olympiske lege. Det skal siges, at legene blev holdt i St. Louis, Missouri.

#14 Det er udelukkende kvinder, der dyster i rytmisk gymnastik. Ihvertfald i de olympiske lege.

#15 Hvis Gymnastik Var Nemt Hed det Fodbold.

Tak til Carsound for deres støtte til denne artikel. Besøg Carsound her: Carsound.dk 

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Hvis du har set sports akrobatik før, så har du sikkert været meget imponeret ov…
Læs mere
Gymnastik er efterhånden blevet en meget populær idrætsform i Danmark. Flere og …
Læs mere
Når vi snakker om gamle sportsgrene, så er gymnastik bestemt en af de sportsgren…
Læs mere
Gymnnastikkens historie går længere tilbage, end de fleste går og regner med. Fa…
Læs mere
Springerknæ er navnet på en betændelse eller irritation omkring eller under knæs…
Læs mere