Hvad Er Power Tumbling?

Billede: Pixabay, Pexels
Denne artikel indeholder betalt reklamelinks og er skrevet til fordel for et firma som støtter artiklen økonomisk. Ellers ville hjemmesiden ikke kunne løbe rundt.

Power Tumbling er en disciplin indenfor springgymnastik, hvor der kun er et fokus på banespring og hvor man primært springer baglæns. Som det også ligger i ordet, så er det spring, hvor der er fart på (power) og hvor man skal forsøge at holde farten igennem hele ens springsekvens. 

Det er en sportsgren, hvor det handler meget om teknik, styrke og smidighed, da det er meget krævende at lave en hel springsekvens på en bane. Banen, som man ofte springer på, er en såkaldt fiberbane. Den er 25 meter og bliver mest brugt af professionelle tumblere. Er man nybegynder eller lige under eliteniveau, bliver der brugt en luftbane, som er blødere og nemmere at springe på, da du får hjælp af banen til at kunne få mere kraft og energi, så du ikke går i stå.

Jeg har selv stået på en fiberbane bane mange gange og jeg kan godt bekræfte, at det er en bane, der kræver, at man har noget styrke at gøre med. Hopper du normalt på den, ligesom i en hoppeborg, kommer du absolut ingen vegne. Der skal trykkes ordentligt til.

Sporten bliver også udøvet i konkurrencer, hvor man konkurrerer i to kategorier: 5-spring og 8-spring. Disse to springformer betyder, at du enten laver en springsekvens med 5 forskellige spring eller laver en sekvens 8 forskellige spring. Du bliver her vurderet på udførelsen, teknikken og sværheden og får en vis mængde point ud fra hvor vellykket, det hele er.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten, de her har bidraget til ovenstående indhold. Perlen Odense forhandler blandt andet Christina Watches og mange andre smykker.

Magasinet-Gymnast er ikke længere et fysisk magasin. Magasinet Gymnast er i dag et frivilligt online medie for gymnastik, som bliver støttet af annoncekroner fra firmaer for at få det til at kunne lade sig gøre. Indsend gerne din nyhed på facebook siden: Gymnastik

Læs mere på "om os"

Rytme gymnastik bliver ofte sammenlignet med dans, fordi man et eller andet sted…
Læs mere
Hvis du, som mange andre, oplever mindre eller større smerter i dine håndled, så…
Læs mere